Anti Svamp, 1l till 9000l mot svamp på dammfisk
Anti svamp, 1 l 9000 litraan vettä kalojen sienitautien hoitoon
62,00 €

Allaskalat voivat joskus saada sienitartunnan, ja hoito on tärkeä aloittaa, ennen kuin ne menevät liian huonoon kuntoon. Vaarana on myös, että bakteerit iskevät sienten synnyttämiin haavoihin.

Jos kultakalat ovat liman peitossa, syynä on useimmiten sieni-infektio.

Koodi
V70106
Kategoria

Kalojen sieni-infektiot ovat usein sekundaarisia sairauksia – niiden taustalla ovat usein loiset ja bakteerit. Sienet iskevät kuolleisiin kudoksiin ja kalan limakerrokseen. Kun veden lämpö nousee, sienten määrä voi lisääntyä räjähdysmäisesti. Sienet elävät, kuten jo tuli todettua, kalan limakerroksessa, ja usein kyse on sekundaarisesta tulehduksesta, joita esiintyy, kun kalassa on loisia.

 

Anti svampia käytetään, kun kalassa näkyy jokin seuraavista oireista:

 

Valkoista tai vihreää, pumpulimaista peitettä. Sientä voi esiintyä joka puolella kalan ruumista. On aika tavallista, että tauti pesiytyy kalan suuhun, josta sitä voi olla vaikea huomata. Kannattaa tarkkailla kaloja, kun ne tulevat syömään, sillä silloin on helpompi nähdä kalan suu, ja samalla kannattaa tarkastaa vatsa.

 

Hyytelömäisiä limaklimppejä. Tämä on tavallisinta karppikaloilla, esimerkiksi koikarpeilla. Kyse on virusinfektiosta, ja lima on raaputettava varovasti pois. Limaan kiinnittyy herkästi sieni-itiöitä, minkä vuoksi on hyvä käyttää myös sienilääkettä.

 

Valkoisessa, limaisessa peitteessä on usein kyse pienistä loisista (kuten Costia). Sitä hoidetaan ensisijaisesti loislääkkeellä. Koska sieni-itiöt voivat asettua loisten aiheuttamiin haavoihin, loislääkkeen jälkeen voi olla hyvä käyttää myös sienilääkettä.

 

 

Jos suodattimessasi on UVC-laite, se on sammutettava käsittelyn ajaksi. 

 

Varoitus! Säyne ja sampi ovat hyvin herkkiä lääkkeille.

 

Pakkauksen sisältö: 1 litra.

Annostus: 1 litra Anti svampia riittää lääkitsemään kalat 9000 litran altaassa viitenä peräkkäisenä päivänä.

 

Pakkauksessa on tarkemmat käyttöohjeet.

 

Käytä meidän annoslaskuriamme.

 

Vedenparannusaineiden ja kalojen lääkkeiden käyttöohjeet osa 1.

Vedenparannusaineiden ja kalojen lääkkeiden käyttöohjeet osa 2. 

Pakkauskoko
1 litra, pullo
Rittää
Riittävä hoitamaan 9000 litraa.