UVC-Enhet Pro 75 W - rostfri
UVC-Enhet Pro 75 W - rostfri
UVC-Enhet Pro 75 W - rostfri
UVC-Enhet Pro 75 W - rostfri
UVC-Enhet Pro 75 W - rostfri
UVC-Enhet Pro 75 W - rostfri
UVC-Enhet Pro 75 W - rostfri
UVC-Enhet Pro 75 W - rostfri
UVC-laite Pro 75 W, ruostumatonta terästä
385,00 €

UVC-valo on erittäin tehokas puutarha-altaan vihersamennuksen torjunnassa. Leväongelmassa on yleensä kyse keijulevistä.

Tämän ruostumattomasta teräksestä valmistetun laitteen teho levien torjunnassa on parempi kuin tavallisen muovisen, sillä metalli heijastaa UV-säteitä muovia paremmin.

Koodi
V40341

Koska laite on vankkarakenteinen ja tehokas, se sopii erittäin hyvin myös vaativiin olosuhteisiin kuten suuriin puutarha-altaisiin ja koikarppialtaisiin.

  Laite on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Siksi se on erittäin kestävä ja toimintavarma. UV-säteet myös heijastuvat teräksestä paremmin kuin muovista.

Suorituskyky

Vähän kaloja = enintään 50 cm kalaa 1000 litraa kohti.


Ei kaloja      Vähän kaloja       Paljon kaloja (koikarppeja)

60 m3             30 m3                  15 m3

 

UVC puutarha-altaassa

UVC:n toiminta perustuu siihen, että vesi pumpataan ultraviolettiloistelampun vierestä ja altistetaan näin UV-säteilylle. Tämä saa yksisoluiset keijulevät (jotka aiheuttavat vihersamennuksen) paakkuuntumaan. Sellaisina ne saadaan pyydystetyksi biologiseen suodattimeen, jossa ne hajotetaan.

Hyvänä sivuvaikutuksena kuolevat myös vedessä vapaana olevat vaaralliset bakteerit. UVC on vaaratonta kasveille, kaloille ja muille eläimille. Se ei vaikuta suodattimessa oleviin hyödyllisiin bakteereihin eikä myöskään häiritse muulla tavoin eloperäisten jätteiden hajoamista altaassa. Se vaikuttaa vain vedessä vapaana oleviin hiukkasiin, jotka kulkevat UVC-loisteputken vierestä.

 

Huolto

Tehokkaiden lamppujen elinikä on noin 8000 tuntia, ja niiden on toimittava kauden aikana ympäri vuorokauden. Lamppu vaihdetaan kerran kaudessa, mieluiten keväällä. Kvartsiputki (lasiputki, jonka sisällä lamppu on) pitää puhdistaa säännöllisesti, muutaman kerran kaudessa, jotta laitteen teho ei laskisi.

Teho
75 W
Takuu
3 vuotta (ei lampu)
Sähkökaapelin pituus
7,5 m
UVC-laitteen mitat (KxLxP)
10 cm, 15 cm, 96 cm
Tuloaukko
Letkuliitin, 40 tai 50 mm,putkiliitos 50 mm, 2" n ulkokierteet.
Ulosvirtaus
40, 50 mm letkuliitin, 50mm putkiliitin, 2" ulkokierteet.
Max virtaus
12000 litra/tunti ilman bypass