UVC-laite Pro 55 W, ruostumatonta terästä

UVC-valo on erittäin tehokas puutarha-altaan vihersamennuksen torjunnassa. Leväongelmassa on yleensä kyse keijulevistä.

 

Tämä UVC-laite on helppokäyttöinen, ja siinä on monia ainutlaatuisia hienouksia, joiden ansiosta se on helppo liittää erilaisiin pumppuihin ja altaisiin. Koska laitteessa on ohitusmahdollisuus ja koska vesi kulkee pyörteenä lampun ympäri ja altistuu siten valolle pitkän aikaa, laite on huomattavasti tehokkaampi kuin vanhemmat UVC-laitteet.

Koska laite on vankkarakenteinen ja tehokas, se sopii erittäin hyvin myös vaativiin olosuhteisiin kuten suuriin puutarha-altaisiin ja koikarppialtaisiin.

 Laite on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Siksi se on erittäin kestävä ja toimintavarma. UV-säteet myös heijastuvat teräksestä paremmin kuin muovista.

Suorituskyky

Vähän kaloja = enintään 50 cm kalaa 1000 litraa kohti.


Ei kaloja     Vähän kaloja     Paljon kaloja (koikarppeja)

45 m3            20 m3                10m3

 

UVC puutarha-altaassa

UVC:n toiminta perustuu siihen, että vesi pumpataan ultraviolettiloistelampun vierestä ja altistetaan näin UV-säteilylle. Tämä saa yksisoluiset keijulevät (jotka aiheuttavat vihersamennuksen) paakkuuntumaan. Sellaisina ne saadaan pyydystetyksi biologiseen suodattimeen, jossa ne hajotetaan.

Hyvänä sivuvaikutuksena kuolevat myös vedessä vapaana olevat vaaralliset bakteerit. UVC on vaaratonta kasveille, kaloille ja muille eläimille. Se ei vaikuta suodattimessa oleviin hyödyllisiin bakteereihin eikä myöskään häiritse muulla tavoin eloperäisten jätteiden hajoamista altaassa. Se vaikuttaa vain vedessä vapaana oleviin hiukkasiin, jotka kulkevat UVC-loisteputken vierestä.

 

Huolto

Tehokkaiden lamppujen elinikä on noin 8000 tuntia, ja niiden on toimittava kauden aikana ympäri vuorokauden. Lamppu vaihdetaan kerran kaudessa, mieluiten keväällä. Kvartsiputki (lasiputki, jonka sisällä lamppu on) pitää puhdistaa säännöllisesti, muutaman kerran kaudessa, jotta laitteen teho ei laskisi.

Muuntaja
Ei, ei sisälly
Teho
55 W
Takuu
3 vuotta (ei lampu)
UVC-laitteen mitat (KxLxP)
10 cm, 15 cm, 64 cm
Tuloaukko
Letkuliitin, 40 tai 50 mm,putkiliitos 50 mm, 2" n ulkokierteet.
Ulosvirtaus
40, 50 mm letkuliitin, 50mm putkiliitin, 2" ulkokierteet.
Max virtaus
8000 litra/tunti ilman bypass