Utbytesrör
UVC-Lamppu 60 W Philips
81,00 €

Loistelamppu on vaihdettava kerran vuodessa, jotta UVC-vaikutus säilyy.

 

Koodi
O57077
Kategoria

Merkki: Philips

Mitat: L 540 mm

Teho: 60 W

Jännite: 230 V

Lampun kantatyyppi: PL-L

UVC toimii pumppaamalla vettä sähköisen ultraviolettiloistelampun ohi ja valaisemalla sen. Tämä saa yksisoluiset levät (jotka aiheuttavat vihreää vettä) paakkuuntumaan yhteen, jotta ne voidaan siepata ja hajottaa biologisessa suodattimessa.

Hyvä sivuvaikutus on, että jopa vedessä vapaat vaaralliset bakteerit kuolevat. UVC on vaaraton kaloille, kasveille ja muille eläimille. Se ei vaikuta suodattimessa oleviin luonnollisiin bakteereihin eikä muutenkaan häiritse lammen luonnollista hajoamista. Vain hiukkaset, jotka ovat vapaasti vedessä ja läpäisevät UVC-loisteputken, vaikuttavat.

Loistelamppu on vaihdettava kerran vuodessa, jotta UVC-vaikutus säilyy. Kun vaihdat lamppuja, tarkista samalla, että kvartsiputki ei ole samea. Siinä tapauksessa se on vaihdettava parhaan tehon saavuttamiseksi.

MERKINTÄ! Tämä lamppu ei sovi Pondteamin BioClear 25000 -suodattimeen.

Eikö suodattimesi uvc-valo syty?
Oletko juuri vaihtanut UVC-lampun, mutta se ei syty? Monissa suodattimissa ja UVC-yksiköissä on turvakytkin, joka estää lamppua syttymästä, ellei suodatin ole kokonaan koottu.

Kun vaihdat osia yksikköön, varmista aina, että voitele tiivisteet ja O-renkaat varmistaaksesi, että saat ne oikeaan paikkaan ja että ne tiivistyvät niin kuin pitää.